tisdag 22 november 2011

Recept: Quinoasallad med saftiga grönsaker

Usch, gympremiären var tuff. Jag rörde mig som en blyg nybörjare mellan hantlarna och maskinerna. Kände mig kass och ur form. Nåja, det är bara att tuffa på. Träningsvärk lär jag få oavsett. När jag kom hem blev det middag, såklart, och i dag en färgglad och härlig quinoasallad. Quinoa är bland det bästa man kan äta, det är ett fullvärdigt protein som jag i denna rätt har piffat med en massa andra nyttigheter. På de grönsaker i receptet som inte har mått kan man ta hur mycket eller lite man känner för, det är bara nyttiga och energisnåla saker så ös på! IMG_1533
Receptet gäller för tre, fyra portioner.

2 dl okokt quinoa, flerfärgad
rödkål
selleri
solrosgroddar
1 gul lök
1/2 dl kikärter
1/2 dl cashewnötter
1/2 dl russin
1 avokado
1/2 citron, saften
4 msk olivolja

Gör så här: Koka quinoa enligt förpackningens anvisningar. Hacka rödkål, selleri, lök och groddar i önskad storlek. Lägg i en bunke. Rör ner kikärter, nötter, russin och avokado, skuren i bitar. Kläm i saften från en halv citron och rör ner olivoljan. Rör om och låt stå med quinoan kokar, häll sedan av quinoan innan du blandar ner den med grönsakerna. Klart att äta! Håller ett tag i kylen också, så spara till lunch!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar