måndag 5 december 2011

Recept: Svampsoppa med chili

Kvällens soppa! Just nu sitter jag och planerar en veckolista med flytande föda. Vad kallas det, detox? Har ni tips på bra soppor (gärna med lite högre näringsvärde men inga bitar) skriv en rad i kommentarerna. Annars får jag äta kvällens svampsoppa hela veckan. Vilket i för sig inte vore någon enorm katastrof med tanke på dess goda egenskaper! Kom ihåg - dubbla vattenmängden för en tunnare soppa som räcker till dubbelt så många. IMG_1629
Receptet gäller för 3-4 personer. Funkar dessutom för LCHF-folket!

500 g valfri/blandad svamp (jag köpte en påse fryst svamp eftersom all färsk svamp var slut - funkade rätt bra)
1/2 liten gul lök
1/2 röd chilifrukt
olivolja
färsk persilja
5 dl vatten
1 dl grädde
1 msk grönsaksbuljong (eller 1 tärning)

Gör så här: Hacka lök, svamp och chili. Häll lite olivolja i en kastrull och steka lök, chili och svamp. Låt steka tills det får färg. Hacka persiljan och lägg i kastrullen. Häll på vätska (grädde + vatten) och buljongen. Låt koka upp, mixa hyfsat slät med en stavmixer. Låt koka på låg värme runt en kvart. Eller ät direkt om du inte hinner vänta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar