lördag 10 september 2011

Recept: Godaste kalkonburgaren i stan

Hör upp! Här får ni ett av mina absoluta favoritrecept. Jag har dragit ner på rött kött och ersätter med vegetarisk mat eller fågel den senaste tiden och kalkon är en favoritråvara hos mig. Mycket protein och lågt på fett är det ett mycket bättre val än vanlig blandfärs. Tyvärr kan kalkon vara lite klurigt att få tag på i annan form än smörgåspålägg, i vissa städer kan du hitta prima svensk kalkon utan tillsatser hos Ingelsta kalkon, bor du i Jönköping kan du prova hos Matvarufabriken. IMG_0538
Receptet gäller för två personer.

400 g kalkonfärs
1/2 gul lök
1 vitlök solo (eller två klyftor)
några skivor zucchini
kall sås 
rysk yoghurt
valfria kryddor
senap

Gör så här: Lägg kalkonfärsen i en skål med finhackad lök, vitlök och zucchini. Blanda till en jämn smet, du kan även blanda i lite yoghurt eller grädde för en krämigare konsistens. Forma till fyra eller sex biffar. Stek i olja på medelhög värme tills biffarna är genomstekta, cirka 15 minuter. Blanda rysk yoghurt, senap och kryddor som chili, spiskummin eller timjan till en kall sås. Servera burgarna med en sallad och såsen. Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar