torsdag 15 september 2011

Recept: Tonfiskbiff med ingefära och wasabi

I dag fick vi finbesök i form av bästis E. Hon fick snällt sätta sig på en stol i köket och titta på när jag lagade tonfiskburgare. Om det är något recept av mina som ni MÅSTE prova är det detta. Herregud, vad gott. Både killen och E gav tummen upp! Färsk tonfisk är verkligen en hit tycker jag, dessutom är tonfisk rikt på både omega 3, omega 6, vitaminer (A, D och E) och protein (20 g per 100 g!!). IMG_0617 Receptet gäller för två personer.

1 msk wasabipulver
1 msk dijonsenap
2 msk vatten
1 tsk riven ingefära
1 tsk riven vitlök
200 - 300 g färsk tonfiskfilé

Gör så här: Rör ihop wasabi, dijonsenap och lite vatten i en skål. Skär tonfisken i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med wasabiröran, salt, peppar, ingefära och vitlök . Mixa till en jämn färs. Forma två till fyra biffar och ställ i kyl ett par timmar för att låta smakerna sjunka in, har du bråttom kan du skippa det. Stek sedan burgarna i en grillpanna på det sättet du vill ha dem. Servera med en sallad på rucola, babyspenat, avokado, tomat, mozzarella och en kall yoghurtsås.

1 kommentar: