tisdag 27 september 2011

Recept: Soppa med höstens svampar

Fyllde på med soppa efter dagens träningspass. Det finns så himla mycket fin, svensk svamp i omlopp just nu så svampsoppa var givet denna vecka. Jag brukar inte äta grädde men i soppa fyller det ett bra syfte. Både krämigare smak och mer energi. En grönsakssoppa med buljong och vatten är så extremt kalorisnål därför gör grädde eller ost bara gott. Mina middagar kan inte ligga på mindre än 400 kcal, där går gränsen. Så i med grädde och njut! IMG_0758
Receptet gäller för fyra personer.

500 g blandad svamp (jag har skogschampinjoner och trattisar)
2 schalottenlök
1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
2 dl grädde
färsk timjan
salt
peppar

Gör så här: Rensa och skölj svampen, spara några till senare. Stek svamp och lök i en gryta med smör eller olja. Häll sedan i vatten, buljong och grädde, låt koka cirka 15 minuter. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda i 10 minuter. Mixa soppan slät. Servera med stekt svamp och timjan.

4 kommentarer:

  1. Vad är den främsta orsaken till att du inte äter grädde?

    SvaraRadera
  2. Julia: För att det innehåller väldigt mycket energi. Tre deciliter skulle motsvara HELA mitt dagsintag. Det är inte värt det helt enkelt!

    SvaraRadera
  3. Nej, jag kör själv LCHF sedan ett år tillbaka, men jag tror nog jag får i mig ca 0,3-0,6 dl grädde på en dag, och endast lactosfritt...och det är alltid intressant att läsa om hur andra lchf:are gör med sina val då alla skapar sina egna varianter :) tack för en toppen blogg (min nya favorit blogg, helt klart!)

    SvaraRadera
  4. Julia: Ja, det är ju det som är så kul! Alla har sina egna åsikter, tankar och versioner av kosten. Egentligen är den enda gemensamma nämnaren (och det enda viktiga) att vi alla bränner fett istället för kolhydrater! Kul att du gillar bloggen!

    SvaraRadera