tisdag 13 september 2011

Skippa transfetterna!

Visste du att transfetter är mycket farligare än vad mättat fett anses vara? Transfetter finns i nästan all färdigmat, transfetter bildas även när du värmer upp raps- eller olivolja. Nästa gång du är i affären leta efter kokosolja! Jag köper min från Renée Voltaire. Ganska dyrt men räcker en evighet. Kokosolja är den enda oljan som inte bildar transfetter när den upphettas därför är den det absolut bästa valet när det gäller hälsosam matlagning! IMG_0577
Många transfetter i livsmedel har i dag ersatts av palmolja som bidrar mest till att höja kolesterolet. Dessutom är palmolja extremt miljöfarligt. Gör det till en vana att läsa på innehållsförteckningar, bland annat så innehåller både mikropopcorn och russin från Icas egna varumärke palmolja! Jag tycker det är viktigt att inte bara prata om kolhydrater, kalorier och vikt när vi snackar kost. Det finns många smala, unga människor som långsiktigt förstör sitt inre genom alla dessa tillsatser och transfetter - vi borde även prata om näring och att vi äter för att våra kroppar ska kunna må så bra det bara går!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar