söndag 11 september 2011

Veckans mat är hemma

Yes, jag är en riktig storhandlare. Det vet ni som har hängt med från början. Så i dag, i vanlig ordning, har jag hämtat hem alla fina råvaror jag behöver till veckans mat. Det blev en mix av härliga grönsaker, ost och kokosfett från Renée Voltaire. Denna vecka blir det sex vegetariska middagar och en med fisk - det känns äntligen som om jag har kommit ur kött-träsket! Och ni kan vänta er minst tre recept denna veckan på goda middagar! IMG_0555 Att storhandla är bra av så många anledningar, här är mina bästa skäl till att faktiskt pallra mig i väg varje söndag och fylla kassarna.

- Du slipper stå vrålhungrig på Ica varje kväll efter jobbet, helt oinspirerad och med panik i blicken.
- Att planera sin mat i förväg leder till färre impulsköp, dessutom får du en bättre överblick över hur du faktiskt äter.
- Du sparar pengar! Genom att skriva en matlista kan du balansera ut kostnaderna genom att prioritera dyrare råvaror vissa dagar och billigare någon annan efter din egen ekonomi.
- Middagarna blir godare. Eftersom du planerar din mat i förväg hinner du leta recept och bli matinspirerad medan du skriver din lista.
- Kylen är aldrig tom och du slipper spendera dyra pengar på 7-eleven i akut jakt på mellanmål.
- Du får bättre kontroll över ditt energi-intag eftersom du får se din dagliga kost svart på vitt. Bild 2011-09-11 kl. 20.43 #4 Tyvärr började det ju ösregna när vi kom ut från affärerna. Vilket ledde till att vi småsprang med pappkassarna i famnen över vattenpölar. Vilket i sig ledde till att påsarna gick sönder och A fick springa hem och hämta plastpåsar så att vi till slut kunde få hem maten. Vilket ledde till - just det - pudelfrillan från helvetet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar