torsdag 29 september 2011

Recept: Timjankyckling på rucolabädd

Dagens middag blev en enkel sak, hade egentligen tänkt äta rödbetor till kycklingen men det blev en sallad istället. IMG_0826
Krydda en (eller en halv, jag gillar tunn kyckling) kycklingfilé med salt, peppar och timjan. Stek i olja eller smör. Servera på en bädd av rucola med stekta skogschampinjoner och tomat. Smula över lite fetaost och klicka på hot aioli. Klart!

4 kommentarer:

  1. Hej :) vet att du inte är nån expert och så men måste bara fråga dig! Jag har börjat med lchf (eller trodde jag) fast lite som inte fullt så mycket fett och inte rött kött. Har gått på det ca 1 mån och mår bra,har väl inte gått ner så där jätte mycket men är inte överviktig så går väl lite långsammare.. Hur som köpte jag de där sticksen och det visade sig att jag inte är på ketos nivå över huvudtaget!! Det ända jag äter som är lite "förbjudet" är ca 1 dl hallon, lite nötter kan dessa vara bovarna?!utöver det har jag tuggat en del tuggumi och druckit en och annan cola-light kan det vara dem tror du? blir galen vill ju verkligen klara dett!! skulle bli överlycklig om du ville ge mig nått tips! Tack för en underbar blogg!

    SvaraRadera
  2. Anonym: Hej! Vad svårt. Det låter lite extremt att du inte skulle vara i ketos alls pga av lite hallon och nötter. Vi är alla olika känsliga mot kolhydrater men som sagt, ligger man under 20-30 gram om dagen SKA man vara i ketos. Är du säker på att du inte äter något annat som innehåller kolhydrater? Lightläsk och tuggummi tror jag inte är problemet, vissa påstår ju det men jag har svårt att se hur det skulle påverka din ketontillverkning.

    Jag tycker du kan börja med att utesluta tuggummi och lightläsk ändå, för det är inget bra oavsett. Vänta tre dagar och prova stickorna igen. Om du fortfarande inte är i ketos kan du prova att ta bort hallonen och nötter i tre dagar. Det kan ju vara så att du är extremt känslig mot kolhydrater även om jag tycker det verkar lite otroligt.

    Många som går på LCHF menar att man måste äta mycket fett för att hamna i ketos vilket inte är sant! Uteslutande av kolhydrater bildar ketoner, inte tillförande av fett.

    Det kan också vara så att din kropp är väldigt bra på att ta till sig ketoner och därför inte kissar ut några. Det händer till slut. I början är stickan ofta mörklila för att kroppen inte är lika bra på att använda ketonerna utan gör sig av med dem.

    Räkna dina kolhydratsgram noga en vecka, ligger du under 20-30 gram per dag och mår bra (dvs ingen trötthet, huvudvärk, slöhet) så är du i ketos och då behöver du inte oroa dig. Ligger man i mellanläge (för mycket kolhydrater för ketos, för lite för att kroppen ska kunna ha det som huvudsakligt bränsle) blir man trött och slö. Men det brukar röra sig om mellan 50-100 gram per dag (också individuellt).

    Hoppas något av detta hjälpte!

    SvaraRadera
  3. Hej! Älskar din blogg och undrar var du har köpt dina fina kryddburkar i bakgrunden?

    SvaraRadera
  4. Tack så jätte mycket!! Ska testa :) Kan verkligen inte komma på nått jag äter som inehåller kolhydrater som överskrider (gurka,sallad ska ju vara okej och max en tomat om dan..) men ska börja räkna lite mer på det igen.. Tusen tack för hjälpen!!

    SvaraRadera