söndag 9 oktober 2011

Citronmarinerad grönkål med lax

Som jag skrev innan - äntligen grönkål! Varför ska man äta vattnig sallad när man kan hitta grönt som mättar och ger näring istället? Jag kan tänka mig att ni som brukar äta grönkål på julen tycker det här är lite småskumt men jag har inga associationer mellan jul och grönkål så jag frossar på hela hösten och vintern. Den här middagen är riktigt bra - lean and green! Citronmarinerad grönkål kommer här...IMG_0931
Receptet räcker till två personer.

200 g grönkål
1 msk tahini
1/2 citron
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
25 g pinjenötter

Gör så här: Skölj kålen och skär den i mindre bitar (skär bort stammen längs mitten). Mixa ihop tahini, saft från en halv citron, vitvinsvinäger och olivolja. Rör ihop grönkålen med dressingen. Man ska liksom massera in den för bästa smak. Rosta pinjenötter i en torr panna och rör ner nötterna. Låt marinera i kyl minst en timme. Salladen klarar sig i kyl ett par dagar, så du kan lätt göra ett par portioner på en och samma gång! Om du vill kan du blanda ner en tomat skuren i bitar före servering. Servera med en bit fisk, fågel eller kött. Eller som bas i en sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar