söndag 16 oktober 2011

Recept: Fylld aubergine med medelhavskänsla

Kvällens middag kommer här! Var sugen på lite medelhavssmaker när jag skrev veckans matlista (som innehåller fyra helt nya rätter!) och då kom jag på idéen att fylla och rosta en aubergine. Massa smaker, massa olika konsistenser - jag tycker att det blev en fullträff. Jag åt den med lite avokado bredvid. Prova!
IMG_1015 Receptet räcker för två personer.

1 aubergine
olivolja
100 g fetaost
2 msk pinjenötter
en nypa söt paprika (krydda)
1 msk dijonsenap
några soltorkade tomater
några oliver

Gör så här: Dela auberginen på mitten, pensla med olivolja. Stek tills de får lite färg. Gröp ut en bit i mitten av auberginen. Mixa fetaost, pinjenötter, söt paprika, klippta soltorkade tomater, klippta oliver och senap. Rör i lite olivolja om du vill. Lägg röran i auberginen. Rosta i ugn cirka 15 minuter på 225 grader.

1 kommentar:

  1. Gud vad gott det där ser ut! Får man fråga hur det går med vikten nu när du inte tränar? Du verkar sköta kosten bra iallafall bra jobbat!

    SvaraRadera