torsdag 27 oktober 2011

Recept: Syrlig broccolisallad med ugnsstekt lax

Gillar ni syrliga smaker med olika konsistenser ska ni prova detta! Man kan förkoka broccolin men jag föredrar att marinera den rå - jag är ute efter det där knapriga. Jag serverade denna rätt med wasabidressingen som blev över från tidigare i veckan. IMG_1193
Receptet gäller för fyra personer.

250 g broccoli
100 g grönkål
1/2 dl hackade och rostade mandlar (rosta i torr panna tills de får lite färg)
400 g laxfilé
olivolja
dressing 
1 msk tahini
1 tsk olivolja
en nypa chilikrydda
1/2 citron
ev. några droppar agave

Gör så här: Skär rå broccoli i små bitar, skär grönkålen i små bitar. Lägg sedan alla ingredienser till salladen i en stor skål. Blanda tahini, olja, chili, juice från en halv citron och eventuellt några droppar agave i en skål. Häll dressingen över salladen och massera den med händerna. Låt stå i kyl minst en halvtimme. Stek 400 g laxfilé med lite olivolja i ugn, cirka 200 grader 15 till 20 minuter. Servera salladen med laxen.

Näringsinnehåll (per portion): 354 kcal, 25 g protein, 18 g fett, 5 g kolhydrater.

3 kommentarer:

  1. Åå kan du inte ge en liten hint om hur din nya kost du nämde häromdan kommer se ut? Spännande!

    SvaraRadera
  2. Kommer du på alla recepten själv?

    SvaraRadera
  3. Malin: Jag ska! Men jag väntar lite, kommer gå genom den i detalj när jag börjar. Kommer förhoppningsvis bli om max tre veckor!

    Anonym: Ja, jag kommer på alla recept själv. Skulle jag lägga upp ett recept från någon annan skulle jag länka - så står det inget är det jag som har kommit på receptet. Självklart inspireras jag av andra recept!

    SvaraRadera