tisdag 18 oktober 2011

Recept: Svampsallad med ägg

En sallad blev två! Min kompis E svängde förbi för middag efter ett kickboxningspass (avundsjuk!) eftersom klubben vi tränar på huserar på min gata. Jag bjöd på en sallad med stekt aubergine och svamp, toppad med ett ägg. Gott! IMG_1048
Receptet gäller för två personer.

100 g valfri sallad
1 tomat
1 avokado
2 löskokta ägg
100 g valfri svamp (jag valde trattisar)
1/2 aubergine
citron
timjan

Gör så här: Koka äggen. Skölj salladen och blanda den med citronsaft från en halv citron, lägg salladen på tallrikar som bas. Skär tomaten i bitar och stek svampen i en panna. Skiva aubergine och stek i olivolja. Dela äggen i fyra delar. Fördela avokado, tomat, ägg och svamp på salladen. Strö över färsk timjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar