måndag 24 oktober 2011

Wok med ingefära och cashewnötter

Snabb middag fick det bli i dag eftersom jag kom hem från bion vrålhungrig och stressad. Lite kryddigt och knaprigt! Jag har på begäran börjat skriva till näringsvärde på min mat, ni hittar det längst ner i receptet från och med nu! IMG_1142
Receptet gäller för två personer.

300 g valfria färska wokgrönsaker (haricoverts, sugar snaps, broccoli etc)
1 klyfta vitlök
1 tsk riven ingefära
2 tsk Tamari-soja
1 dl rostade cashewnötter (rosta i en torr panna tills de får färg)
80 g smulad fetaost
1 tsk kokosolja
kall sås 
1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 lime, saft och skal

Gör så här: Stek wokgrönsaker i kokosolja. Riv ner vitlök och ingefära. Rör ner soja och rostade nötter. Blanda yoghurt med saft och rivet skal från en halv lime. Lägg upp woken på en tallrik, smula över fetaost om du vill. Servera med den kalla såsen.

Näringsinnehåll (gäller en portion): 413 kcal, 16 g protein, 23 g fett, 13 g kolhydrater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar